Maatregelen

Kerkdiensten na 1 juli: aantal bezoekers vrij mét triage en 1,5m afstand

Vanaf 1 juli is het voor kerken -met een aantal restricties- weer mogelijk kerkdiensten te houden met meer dan 100 bezoekers. Belangrijkste voorwaarden zijn een gezondheidscheck vooraf, de zogenaamde triage, en de anderhalvemeter maatregelen blijven van kracht.

Concreet houden de coronamaatregelen voor kerken vanaf 1 juli 2020 het volgende in:

• Bij alles geldt: de anderhalvemeter- en andere coronamaatregelen moeten worden gehandhaafd.
  • Als bezoekers vooraf wordt gevraagd naar hun gezondheid (triage), is er geen maximum aantal toegestane bezoekers, zowel binnen als buiten.
  • Zonder triage is het max. aantal bezoekers binnen het kerkgebouw 100 personen (excl. medewerkers).
  • Zonder triage is het max. aantal bezoekers bij een kerkdienst buiten 250 personen (excl. medewerkers).
  • Uitsluitend leden uit één huishouden mogen bij elkaar zitten.

De triage houdt in dat kerken vooraf een aantal vragen stellen over de gezondheidstoestand van de bezoeker en diens omgeving. Die vragen moeten worden gesteld bij binnenkomst in de kerk. Enkele dagen vóór de kerkdienst via een online vragenlijst is niet afdoende, in enkele dagen tijd kan er immers veel veranderen in persoonlijke omstandigheden.

Via deze website is een keur aan informatie en materialen zoals kaarten, posters, stickers etc. te vinden. Kerken kunnen gratis  checklisten downloaden zoals: